Församlingen

Idag vart jag så glad när jag cyklade ner till kyrkan för att öva inför Foryou. Jag träffade först en kvinna i församlingen som stod och pratade med en vän och runt hörnet kom en annan medlem och en liten hund. En församling är som en stor famlij. Några man kan gå till och även om man inte känner de jättebra så vet man att alla tycker om varandra ändå. Det finns en plats för alla!

Min favorithistoria kommer från Ludwig som idag berättade att det fanns en pastor som tyckte det var skittråkigt med protokoll och sånt på församlingsmötena (som man har en gång i månaden ungefär som ett klassråd kan man säga) och så bad han till Gud för detta. Rätt som det är några veckor senare så får han ett telefonsamtal där personen i luren säger "Alltså du, det är så att jag älskar att föra protokoll och skulle bara vilja fråga om jag kanske kunde få ta hand om dem på våra församlingsmöten". Är inte det rätt otroligt! :)

Foryou VÄLKOMMEN!



VÄLKOMMEN!
Till Pingstkyrkan i Katrineholm
Lördagkvällen 7 mars kl 19.30

Detta är ett utåtriktat möte/show för dig som inte brukar
vara i kyrkan! Jag och Jojo kommer sjunga,
Oskar Krantz kommer att berätta när han blev kristen,
det kommer att bli kluriga saker från humorn!
Om du är intresserad av dans blir du glad,
vårt dansteam GLOW ska göra ett medley! :)
Efteråt är det café med livemusik!

KOM VETTJA!

Psam 23

Ett av de vanligaste bibelorden man ger iväg till någon brukar vara en välkänd text från psaltaren.
Det är en bra text som inger hopp och styrka. Det står så här:

Herren är min herde, mig skall inget fattas.
Han för mig i vall på gröna ängar,
han låter mig vila vid lugna vatten.
Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar,
sitt namn till ära.
Inte ens den mörkaste dal fruktar jag något ont,
för du är med mig,
din käpp och stav gör mig trygg.


Psaltaren 23:1-4


Det viktigaste av allt

Grunden för hela kristendomen handlar om att Gud sände sin son för att världen skulle bli räddad. Han spikades upp på ett kors och uppstod igen. Genom den handlingen tog han all världens synd på dig så att du en dag kunde bli fri. Vad skulle vi bli räddade från kanske du tänker, men svaret är enkelt. Det som händer efter döden. Vad du tror efter döden får du bestämma själv men jag tror att det finns en himmel och ett helvete. Och det är upp till Gud att bestämma vart man ska komma. Detta är ord och inga visor. Min tro går genom allt. Vad har du bestämt dig för?

Tips för att komma framåt

Jag har skrivit tidigare om min upptäckt hur lätt man påverkas av allt runt omkring. Om du känner dig nere och ledsen så är mitt tips till dig att läsa igenom texten på den musik du lyssnar på så kommer du att se att den beskriver exakt hur du känner dig. Och vet du vad det är dags för då? Kolla igenom din musik så att du lyssnar på bra texter och blir glad istället!
En annan sak jag kan bli lite irriterad på ibland är att filmer kan vara bra, roliga och ha bra skådespelare men ha en fruktansvärt moral. Och även om filmen inte uppmuntrar till att t ex vara otrogen så blir vi mer toleranta ju mer vi kollar på den.

Det jag skriver just nu är så jag tänker och jag hoppas att det kan vara till hjälp för någon annan. För mig har saken blivit internet, tv och musik. Det är sånt jag aktar mig för och ska försöka kämpa så att den bara bygger upp. För jag vill vara glad och se till vem jag verkligen är. Och vem jag är kan jag läsa i BIbeln för där får man se hur underbara och värdefulla alla människor egentligen är! Man behöver inte ändra sig och man behöver inte vara perfekt. Man behöver bara vara sig själv och det som ger mig glädje i livet är Gud. Det är därifrån jag får liv och kraft. Hoppet och vetskapen om att han är med mig. Jag hoppas att du vågar testa en dag! Smaka och se, Gud är god! :)

Dagens bibelord

Idag drog jag ett fint bibelord ur en burk. Det var Efesierbrevet 4:3 där står det så här:

Låt er ledas av den helige Ande och gör allt för att bevara den enhet mellan er som Anden ger.

Man kan kalla det vi tror på treenigheten och det står för fadern, sonen och den helige ande. Vi tror på ett sätt att alla är samma person men i tre olika delar. Ungefär som i Bruce den allsmäktige, där är Gud (som spelas av Morgan Freeman) elektriker, städare och chef! Han är tre olika män men ändå samma. Det kan låta lite klurigt men så är det faktiskt. Och genom att Jesus dog på korset gjorde han så att vi fick ta del av den helige Ande, med andra ord hjälparen. Vi firar förövrigt Pingst för att den helige Ande kom! Där fick du lära dig något nytt :)

Huvudsaken med ordet är att man ska följa Jesus i allt man gör och inte vara för upptagen av andra onödiga saker. Helige Ande kan hjälpa dig att ta din tid för bättre saker än vad du skulle gjort annars. T ex sitta och prata med en gammal vän istället för att titta på tredje säsongen av Desperate Housewifes...

Alla hjärtans dag utdelning

Idag har jag och några vänner försökt sprida glädje på skolan genom att dela ut Alla hjärtans dagkort! Det står saker som "Du är underbar", "Du är fantastiskt", "Tack för att du finns" Och sånt! På en lapp vi delade ut stod det "Gud hör bön" och tänka sig vad folk kan bli arga så fort man nämner Gud. Hon blev uppenbarligen jätteupprörd men det gjorde inte så mycket! Vi har delat ut många andra lappar och man blir så glad när man ser att det värmer!

Att vara kristen handlar om att sprida kärlek!


Gud är med

och jag är glad att jag får vara hans barn! :)


Diskussionen rullar på

Har skrivit och svarat på ett inlägg om att jag inte tror på evolutionsteorin. Och varför det är som en världsnyhet det vet jag inte. Folk tycker att det finns tillräckliga bevis för att teorin stämmer, men om man hade kommit fram till att det är sant hade det inte hetat teori.

Att vara kristen handlar inte om att gå efter en massa regler, tro på sånt man måste utan det handlar om en relation med Gud. Att vara fri att leva det bästa livet man kan här på jorden. Jag säger inte att det är lätt för det är svårt här på jorden men jag tror att man kan få uppleva bra saker om man väljer att leva sitt liv på ett annorlunda sätt. Ingen är bättre än någon annan, men man väljer sin egen väg. Om man vill gå vägen till Himlen måste man följa Jesus för det är den enda vägen. Det som är sant och det som är ljus.

Människor idag tror att man kan göra lite som man vill, ta lite olika idéer från olika sammanhang och sätta ihop det till sin egen tro. Men varför kommer det då sig att ungdomar idag är de mest deppiga av alla? (skrevs i Metro för ett tag sen).
Därför att man inte vet vad som är rätt och fel. Jag tror att man skulle behöva lära sig grunderna av etik igen oavsett om det är på kristna grunder eller inte. Det är inte rätt att sno, döda, vara otrogen, tala illa om någon annan... varför fortsätter detta då dag ut och dag in?

"Jag känner Jesus, och jag känner Paulus men vem är du?"

Idag läste jag ett stycke som jag letade efter ett tag sen. Det är några män som har sett hur en kille som heter Paulus driver ut onda andar som har besatt olika människor. De tycker att det ser jättecoolt ut och det gör ihop en liten ramsa som går ungefär så här:

Jag befaller dig att försvinna i den Jesus som Paulus pratar om namn!

Då svarade den onda anden:
"Jag känner Jesus och jag känner Paulus, men vem är du?"

Det betyder alltså att man kan inte fejka att man är med Jesus, utan att verkligen vara det! Om du går med Gud syns det! :)

Svar till kommentar 2

En fråga som är väldigt het just nu är om homosexuella ska få ingå äktenskap eller inte. Och en fråga har kommit till mig om vad jag tycker om homosexuella och giftermål.

Mitt svar är:
Jag tror att Gud skapade man och kvinna för att de skulle vara tillsammans. Äktenskap och giftermål är något man ingår i tillsammans och väljer du att göra det i en kyrka får man även en välsignelse av Gud. Nu är det så att eftersom Gud har skapat man och kvinna för att vara med varandra så är det Guds vilja att det ska vara så, då blir det lite fel om man som kristen (t ex en präst) ska tvingas be Gud välsigna något som man vet inte är Guds egen vilja o tanke. Att be en präst välsigna ett homoäktenskap är ungefär som att tvinga vegeterianer att skicka bidrag till Sveriges jägarklubbar.

Och så skulle jag vilja avsluta med att det är lika fel av en kristen att tycka illa om homos som att vara en därför att inget av det är Guds vilja.

Svar till kommentar

Någon har kommenterat och frågat om jag tror på evolutionsteorin här kommer svaret:

Svaret på din fråga är nej jag tror inte på evolutionsteorin. Det finns inga bevis för att den är riktig och det ska behövas mycket för att täcka bristerna i den teorin. Jag tror att Gud skapade världen och att han finns. Åt andra sidan finns det teorier om att Darwin på sin dödsbädd själv sade att han själv hittat på teorin för att tjäna pengar, men just denna händelse finns det inga bevis för heller.
 
Vetenskap är inte alltid fakta utan det är en teori, tänk på att förr i  tiden folk trodde att jorden var platt och det var dåtidens vetenskap. Därför håller jag inte med evolutionsteorin.

En bild på hur jag tänker om skapelsen är ungefär så här:

 Tänk dig att du går runt i en skog och helt plötsligt kommer du fram till ett berg med ett litet hus på. Antingen så låg det träflisor, småsten, glassplitter och spikar och takplattor utspritt och sedan tände någon på och det small och sedan stod ett hus där eller så byggde någon helt enkelt huset.

Möte

Häromdagen upptäckte jag att inte ens mina klasskompisar vet vad som menas med ett möte. Därför har jag tänkt att förklara detta. I vissa sammanhang kallar man samlingen en gudstjänst och i andra fall möten, men gudstjänst och möte är samma sak. Ett möte kan ha olika uppbyggnader men det som oftast finns är 4 st. saker.

1. En som "leder mötet" och det kan antingen vara någon som är med i kyrkan eller pastorn/prästen.

2. Musik finns ofta med i ett möte. Det kan vara någon som sjunger en solosång med ett fint budskap, hela församlingen sjunger från en sångbok, en orkester kan komma och spela några låtar eller så kan det vara att man sjunger lovsång. Lovsång är en kärlektssång till Gud. Det är en bön som man sjunger istället för att säga den t ex med raden "Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig".

3. Bön finns alltid med i ett möte. Då ber man tillsammans i församlingen och om någon vill be för något eller tacka för något bra som har hänt kan man dela (säga det till) det med församlingen.

4. Det  viktigaste med det hela är predikan. Att det finns någon som berättar något som den har varit med om med Gud eller att man tar en berättelse från Bibeln och uppmuntrar folk till att göra detsamma. T ex så finns det en berättelse ur Bibeln som kallas "Den barmhärtige samariten" och där berättas det om en skadad man och först går 1 person förbi honom utan att hjälpa, efter en stund går en andra person förbi utan att hjälpa och till sist kommer en tredje person som faktiskt stannar och hjälper honom till ett ställe där han kan bli vårdad och betalar för honom. Det är ganska uppenbart att man borde vara som den sista personen. Att hjälpa andra oavsett om man känner den eller inte. Vi är faktiskt människor allihop!

Har du frågor mejla [email protected] eller kommentera så svarar jag!

Ett lejon

Jesus kan man likna vid ett lejon. Om du ser på filmen Narnia - Häxan och Lejonet så ser du klart och tydligt väldigt många delar som är lika med Bibeln. Min favoritkommentar är när barnen frågar om Aslan är farlig. Då svarar mamma bäver så här:

Man är dum om man inte skakar av rädsla när man träffar honom. Det är klart att han är farlig, men han är god!

Det är Jesus också. Han är inte till för att tämjas, eller bara läggas ner som ett litet brev i någon väska. Nej det är vi som ska följa honom, inte tvärtom! Han har makt, han kan göra otroligt mycket saker, men han är också god och kan göra bra saker! Han älskar dig, vill du lära känna honom?


RSS 2.0