Att lära sig älska människor!

Allt handlar egentligen om att lära sig se på människor så som Gud gör. Att inte hitta fel så fort man tittar på dem eller börjar skvallra för att den inte ser ut som dig.

Tänk om alla bara kunde vara nöjda med varandra, eller åtminstone sluta klanka ner på folk för att de själv mår dåligt.

Om alla skulle börja försöka älska varandra utan att man ens känner dem. Att tycka om personerna trots fel o brister. Och då menar jag förstår inte bara att bli kära i varandra utan att bara trivas som vänner. Det är så onödigt att sprida saker om folk som är falska. Eller att skvallra bara för att det är intressant.

Ett bra mått är att man tänker så här "Allt du säger skulle du vilja att andra sa om dig".


Att upptäcka nånting mer

Ja, man kan ju fråga sig varför jag är kristen egentligen, men min bakrunds historia hittar du vid länkarna till höger. Jag har varit med om mycket i mina dagar men åt andra sidan är jag bara 17 år och har en lång väg kvar av mitt liv. När folk frågar om jag är kristen använder de ofta "Är du en sån här kristen?, Alltså superkristen?". Jag har ofta funderat på vad de menar med superkristen. För att vara "bara" kristen är samma sak i alla beteckningar. Saken är den att vi är inte perfekta och alla gör snesteg ibland men själva huvudsaken med att vara kristen är att tro på Gud och Jesus och att leva enligt Bibeln. Det kan vara så att vissa är mer aktiva med sin tro än andra. Men om man verkligen har förstått vad det handlar om och hur man kan bli använd så kommer man aldrig gå tillbaka. Det finns ett sånt äventyr att vara kristen.

Åt andra sidan, absolut jag är kristen och tror helt och fullt på det här. Men jag har förståelse för andra som har svårt att tro. Därför att det är ganska svårt att tro utan upplevelser. Vi människor är såna som vill ha bevis. Men inte ens det som kallas vetenskap kan gå under rubriken fakta.
 
Om du har frågor kan du maila [email protected] eller bara kommentera!

Dagens bibelord

Idag när jag gick upp möttes jag i trappen av en liten lapp. Den var från min syrra och längst ner så hade hon hänvisat till ett bibelord. Även fast jag var sen så kunde jag inte låta bli att gå och slå upp det. Så här stod det:

Överlåt allt du gör till Herren och bekymra dig inte om framtiden. Lita på honom, för han ska hjälpa dig.
Ps 37:5

Det är allt jag har att ge. Våga tro!

En bön som håller

Jag älskar att börja mina dagar med en bön. Nu är det inte så väl att jag gör det varje dag men man får sånt lugn när man åker till skolan med en bra start. En bra start för mig är att gå upp en timma innan jag ska åka, ta på mig mina framlagda kläder och sedan äta lite god frukost. Att göra en snygg sminkning och sen bara sätta sig ner och spela en lovsång innan man går till skolan. Tänk att cykla med en underbar sång i huvudet påväg till lektionen. Gud gör mig glad!

Lydnad

Idag hörde jag en predikan om lydnad. Det är en bra sak egentligen! Det känns ju jobbigt att underordna sig någon annan kan man tänka. Speciellt jag för jag har i hela mitt liv tänkt girlpower och att jag ska klara mig själv. Och det är något bra för då blir man inte nertrampad! Men! Det finns det otroligt stort men, Gud är den bästa. Och jag skulle aldrig i mitt liv ångra mitt beslut att följa honom. Därför att han med omsorg tar hand om mig. Folk kan tycka att kristendomen bara handlar om regler, men om en pappa säger till sitt barn att inte lägga handen på spisplattan är det ett gott tecken. För pappan bryr sig om sitt barn! Samma sak är det med Gud!

Undrar du något är du välkommen att mejla [email protected]

Att göra något som märks

I Bibeln kan man läsa att vi ska vara ljus och salt för varandra. Med andra ord kan man säga att man ska finnas där för andra och bry sig om dem. Att vara äkta vänner i vått o torrt. Inte bara vara med i de roliga stunderna eller när man själv tjänar någonting på det. Vad är det då för mening med att finnas där för någon?

Att vara ljus i mörker är att lysa upp någons tillvaro. Någon som kanske är lite ledsen eller är inne i en jobbig period. Men det betyder inte att man bara ska vara med folk när de mår dåligt. Man kan lysa upp någons närvaro även om den är glad. För då blir allt otroligt mycket roligare. Och det är så värt att vara med i de stunderna när man finns där, och ser att folk växer i sig själva. De börjar lita på sig själva och  börjar faktiskt vara nöjda med vilka de är. Istället för att fokusera på sig själv och försöka ordna allt man själv vill ha; en snyggare mobil, en systemkamera, en platt-tv, 50 par skor .m.m. Släpp det värdsliga och börja fokusera på allt annat.

Salt i den betydelsen enligt Bibeln är att förr i tiden när man skulle spara kött var man tvungen att salta det för att det inte skulle ruttna. Så när du ser att någon mår dåligt eller är påväg in i väggen, är det hög tid att ta dig samman och vara med den. Prata med den och var den vän som den aldrig haft förut. En otrolig vän som lämnar allt för någon annan. En vän som Jesus.

Gud är för mig...

...en otrolig styrka. Jag ber och pratar med honom som om (och han är) min bäste vän. Den otroliga grejjen är att han vill vara med mig! Lilla mig, för att han älskar mig så mycket. Och jag är ingen särskild och ändå så har han funnits där för mig hela tiden. Det kan vara svårt att vara nära honom hela tiden men jag har mina olika tips som gör mig glad. Jag älskar att lyssna på olika lovsångsskivor, läsa några rader i Bibeln och framför allt be. Tiden där man bara kan ta det lugnt och tänka lite, prata, nästan som att meditera kan man nog säga. Det står i Bibeln att man ska tro som ett barn och med det menas det att man ska tro att Gud verkligen kan göra vad som helst. För det tror jag att han kan!

På tal om Bibeln så läste jag en bra grejj i morse när jag satt och åt frukost. Där stod det så här:

Man lär sig ofta genom misstag.
Konsekvensen av en felbedömning kan få sanningen att framstå väldigt klart.
Den som är villig att lära av sina misstag blir vis.


Just denna text är inte direkt tagen ur Bibeln utan den står i en text om en kille som hette Markus. Det är han som har skrivit Markusevangelierna. Han var en person som med tidens gån och vänners uppmuntran utvecklades och mognade. Precis som de ska vara. Det handlar om att se personer med ögonen "vad de kan bli" inte vad de är idag. Alla kan lära sig att bli bättre och alla har makt att ta sina misstag och göra dem till något bra!

Lovsång

Det är en sak som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Något du säkert känner till är att man kan be till Gud. Men vad man även kan göra är att sjunga till honom. Som en kärlekssång till någon man älskar. När man inte längre vet vad man ska säga kan man börja sjunga. Det finns otroligt fina texter som man kan sjunga. En av dem kan ni höra om ni klickar på youtube-klippet under. Att lovsjunga är en bön till Gud. Men man kan även göra andra saker till Gud och ändå kalla det lovsång. När du gör något för hans skull kan man säga att det är en slags lovsång till honom.

Att lovsjunga är att fokusera på Gud. 


Come to Jesus

En sång som beskriver hur Jesus är med i livets alla skeden.
Han finns där om du vill. När du känner att du inte längre orkar,
när du bara vill gråta, när du är hur glad som helst!
Det finns en som vill vara din vän,
oavsett vad som händer.
Hans namn är Jesus Kristus.



Intressant citat

"Om Gud inte fanns vore det nödvändigt att uppfinna honom". Denna fina lilla kommentar kom från Voltaire. Jag tror faktiskt inte att människor genom tiderna har varit speciellt olika. Det som har genomsyrat allas tänkande är väl mat, kärlek och överlevnad. Visst folk har vetat olika mycket och vetenskapen har ju svischat förbi med alla sina olika läror, men tron på Gud och texten i Bibeln har alltid varit densamma. Det är därför den har passat alla människor genom tiderna. Det sägs att den är svår, tråkig, vissa tror att den är sann andra inte, men om man skulle öppna en sida och läsa några rader i t ex Nya Testamentet så upptäcker man att det inte är så krångligt. Visserligen finns det ställen som folk nog aldrig kommer förstå, men det som finns och det du ser, det är äkta kärlek och en hälsning till dig om hur du kan leva ditt liv om du vill.

Kommentarer

Ibland flyger det in lite trevliga kommentarer till denna blogg och ibland är det folk som inte kan förstå hur jag överhuvud  taget kan tänka mig att tro på Gud. För mig är det lika självklart att tro på Gud som det säkert är för andra att inte tro. En av frågorna jag har fått är

"Har du några bevis för att den s.k. Gud verkligen finns?". Jag har bevis så att det räcker för mig. Jag har läst Bibeln och bestämt mig för att tro att den är sann, jag har sett hur folk blivit helade, 4 olika människor har sagt exakt samma sak till mig (ingen av dessa känner varandra). Det finns krafter i den här världen, som man inte kan undgå. Och om du undrar något kan du mejla till mig antingen som den du är eller anonymt. Det väljer du själv. Jag har ingen anledning att sprida vidare de frågor eller kommentarer jag får till någon annan.

Anledningen till den här bloggen är inte att tvinga folk att börja tro, inte heller att övertala någon alls. Tanken med den här bloggen är att visa hur jag som kristen tänker och visa på ett annat sätt att leva. Du är fri att tro på vad du vill och jag tycker att man ska respektera alla, vem man än är, hur man ser ut eller vad man tror på.

Everything

Här är en film som jag hoppas kan ge dig något.
Den vita personen föreställer Jesus och det svarta är olika saker man kan må dåligt av.
Hör av dig för frågor eller kommentarer!


 




Låten i bakrunden heter Everything av Lifehouse!

Du är aldrig ensam!

Om än bergen rubbas och höjderna vacklar,
 skall min trohet mot dig inte rubbas och mitt fredsförbund inte vackla,
säger han som älskar dig, Herren.


Jesaja 54:10

Vad som än händer, vad du än gör så kommer inte Jesus att älska dig mindre. Han älskar dig för den du är, inte för vad du gör. Han är med dig för att hjälpa dig. Ditt liv kommer inte bli lätt bara för att man är med honom, för det finns en massa svårigheter, det vill jag lova. Men det är värt det. Våga testa, vad har du att förlora?

Se med andra ögon

Jag hoppas någon gång att man ska lära sig se alla människor man möter med andra ögon. När man går förbi en folksskara idag ser man inte mer än några huvuden och ansikten. Men tänk att kunna se och bry sig om dem på riktigt. Att vilja veta vilka de är och kanske hjälpa till om de behöver. Människorna runt omkring dig är inte bara några skal. De är äkta individer med känslor och hjärta.
Det är dags att man behandlar alla människor med respekt oavsett om man tycker om dem eller inte.

Det gäller dig

Gud kommer aldrig älska dig mindre på grund av något du har gjort. Det är som att föräldrar älskar sitt nyfödda barn ovillkorligt utan att barnet ens har gjort någonting.

"Jag ser nu mycket tydligt att Gud behandlar alla folk lika. Han är villig att ta emot varje människa som tillber honom och lever enligt hans vilja, vilket folk hon än tillhör"

Gud når fram till alla som söker honom.

Att tro med sitt hjärta

Idag läste jag en uppmuntrande text gled förbi mina ögon idag. Jag tänkte dela med mig och hoppas att jag glädjer någon iallafall. Texten var denna "För den som är villig att lyda helthjärtat har Gud många och omväxlande uppgifter".
Och i och med denna text så tänkte jag skriva en annan som har legat på mina tankar ett par dagar. Det står i Bibeln att lärljungarna var ute och hjälpte sjuka att bli friska genom kraften från Gud, och de drev även ut onda andar. Då var det två män som hade sett dem och ville göra lika dant. Så de gjorde på samma sätt och sade samma ord, men då sade den onde anden till dem: Jag känner Jesus Kristus, men vem är du? Det betyder att man kan inte låtsas att vara kristen och tro på Gud. Det syns på en människa om den verkligen menar det eller om det bara är något man säger med ord. Att tro på Gud och vara kristen handlar om att bry sig om andra runt omkring. Det är något jag strävar efter. Och som du vet... jag är inte perfekt. Men jag hoppas att jag kommer göra något bra här i världen.

Ädelt att ge bort sina saker

Idag rullade "BF3 samlar in kläder som ges vidare till Nävertorps kyrka för att sändas till Baltikum" förbi på skolans interntv. Jag minns inte vad min första tanke var men det var otroligt bra gjort av den. Vem som nu kom på idéen och vad för baktanke de hade. Det spelar inte så stor roll just nu med tanke på att det är en klass som gör något bra för människor i andra länder. Ibland får jag nästan dåligt samvete för att jag spolar på vatten i handfatet tills det är riktigt kallt. När man tar ut glasen ur diskmaskinen kan jag inte låta bli att tänka på dem som får ägna nästan hälften av sina liv för att hämta vatten för dagen i en liten kanna för att sedan göra allt om och om igen följande dagar. Och vad gör jag åt dessa tankar? Ingenting. Och just i den här saken är det handling som gäller.

"Jesus behövs i skolan"

Idag läste jag en intressant artikel på expressen.se

 http://www.expressen.se/debatt/1.1421251/jesus-behovs-i-svenska-skolan

Dagens tips: Läs den!

Du är perfekt!

Vad du än gör så tro inte att du är för ung.
Du kan, ingen ska se ner på dig för din ålder,
den du är eller t ex betyg.
 Du är en underbar människa!

Då sade HERREN till mig: "Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig. Frukta inte för dem, ty jag är med dig för att rädda dig, säger HERREN." Och HERREN räckte ut sin hand, rörde vid min mun och sade till mig: "Se, jag lägger mina ord i din mun. Jeremia 1:7 - 9

En tro på en högre kraft

Det finns många människor som tror på en högre kraft, men det är väldigt  få av dem som erkänner att de tror på Gud. Lika mycket som jag tror på Gud lika mycket tror jag på onda krafter. Om vi människor bara skulle förstå hur mycket det finns runt omkring oss som vi inte ser, så skulle vi förstå att människan inte är det högsta i den här världen. Och det har vi iof aldrig varit heller. Det vore skönt om alla bara skulle komma ner på jorden och förstå att alla är lika värda.

Det finns människor som tror att kristna ser sig högre än de som inte tror. Och jag skulle önska att det inte är så men bara för att man kallar sig kristen så betyder inte det att alla kristna tycker likadant. Det är lite synd tycker jag. För vissa som har träffat någon man har fått ett dåligt intryck av så drar man resten över samma kant. Visserligen kanske jag gör lika dant, jag är verkligen inte bättre än alla andra. Att vara kristen betyder att man tror på Gud, på Jesus, den Helige Ande och min syn på Bibeln är att det är den bästa boken någonsin. Det är ingen vanlig bok eller historia, den har en text som berör alla människor oavsett vem man är eller när man lever. Den talar till folk som levde på 1200-talet och den talar lika mycket till oss som lever idag. Gud är med oss, har alltid varit och kommer alltid att vara. Du är älskad.

RSS 2.0