En skillnad

Det är skillnad på att vara kristen och en efterföljare till Jesus.
Vet du vad allt handlar om egentligen? Att bli mer lik honom.
Han gjorde saker ingen annan gjorde,
han lärde andra att älska inte bara sin familj utan även de som hatar dig.
Att kunna förlåta sånt som ingen annan tidigare förlåtit.

När folk verkligen börjar förstå vad äkta kärlek egentligen är, så kommerommer vi se stora förändringar...

Kärlek genom handling

Att vara kristen handlar om att vara osjälvisk. Och nu säger inte jag att alla kristna är så, men jag tror att det är väldigt mångas mål.

Jag känner en tjej som bor i en ensam lägenhet. Hon har inte alltid så bra med pengar och det är ju förstårligt med tanke på att jag som bor hemma ligger på minus och hon ska betala allt själv med den stora summan pengar från csn. När hon bad Gud en kväll om pengar så tog det ett litet tag och någon dag senare damp det ner ett kuvert i hennes brevlåda utan någon avsändare med pengar och bibelord i. Är inte det coolt? Och samma tjej har en kompis som gav henne en jacka för 1000 spänn när hon behövde en till vintern. Det är äkta kärlek! Att bry sig om andra mer än hur mycket pengar man har. Att om man lånar ut en tia så behöver man inte kräva tillbaka den dagen efter. Det goda handlar om att ge.


Att leva som en kristen

Folk undrar väldigt ofta hur andra lever. Och jag har en syn på mitt liv, medans någon annan har en annan synvinkel. Man har rätt till att tro precis som man vill och tycka som man vill. Det tycker jag är bra. Att man inte är tvingad att tycka något.

Jag som kristen lever på ett sätt. När man hör folk prata om kristna så hör man för det mesta åsikter. Och det tycker jag är otroligt tråkigt är att det är allt det handlar om allt man hör. Åsikter som "Kristna hatar bögar", "Kristna får inte dricka alkohol", "Kyrkan är en tråkig byggnad där folk bara läser Bibeln". Det finns så mycket mer! Att vara kristen handlar inte om att tycka på ett visst sätt, vara på ett visst sätt eller att man inte får olika saker. Det handlar om en levande relation med Gud. Att man har valt att leva sitt liv på det här sättet eftersom jag tror att det är bra för mig att leva så. Om du har en annan tanke om hur du vill leva är ju du fri att göra som du vill.



Att vara kristen handlar inte bara om att be så mycket man kan och läsa Bibeln dagarna i ända. Det man skulle kunna sammanfatta hela grejjen med att vara kristen är KÄRLEK. Att älska varandra, ta hand om varandra som om man var familj och vänner även fast man kanske aldrig har träffat personer.

Det handlar om att man kan få vara trygg i sig själv! Jag behöver inte klä mig på ett visst sätt för att bli accepterad, jag behöver inte dricka för att känna mig acceptabel, jag är fri att göra som jag vill! Jag är älskad för den jag är och inte för vad jag gör. Och det är du också! Jag tror att Gud älskar alla människor som sina egna barn. Jag tror också att Gud har skapat allt. Jag tror att Gud vill ha en relation med oss och att han vill hjälpa oss att få det bästa liv vi någonsin kan få.Om man tänker på när man var liten, så fanns de ju en anledning till att man inte fick äta hur mycket godis vi ville på en gång! För om vi hade gjort det hade vi ju spytt och mått dåligt! Likadant tror jag Gud resonerar.

Äkta kärlek handlar om när t ex en jag känner som heter Johanna och bor i Västervik. Hon bad en kort bön när hon gick där på gatan. Bönen var såhär "Gud använd mig nu".  När hon tittar upp ser hon hur det kommer en gråtande tjej som pratar i telefon mot henne. Det bästa hon kom på var att öppna upp armarna som en stor kram. Tjejjen faller in i hennes famn och står o gråter mot hennes axel. Johanna försökte trösta och efter ett tag frågade hon om hon ville hänga med på en samling hon var påväg till i kyrkan och det ville hon. Veckan efter det här hade hänt berättade den gråtande tjejjen för Johanna att hon hade tänkt ta självmord den kvällen hon mötte Johanna och ringde till sina bästa kompisar för att säga hejdå. Det var därför hon grät så mycket...

Håll ut

Om du vågar släppa allt och lita på Gud så kommer det att ordna sig!


En dikt

Om dig

Hur kan jag säga att din röst är vacker?
Jag vet ju bara att den genomtränger mig
och talar om en kärlek större än jag kan förstå.

Hur kan jag säga om dina ögon är vackra?
Jag vet ju bara att du ser djupt in i mitt inre
och följer mig vart jag går
.

Vad vet jag om din hud och dina lemmar?
Jag vet ju bara att du håller mig i min hand
och omsluter mig på alla sidor.

Hur kan jag veta att du finns?
Du är min värld, mitt nu och min framtid.

- Clara Quist

En liten tanke

När man pratar med folk och berättar sina historier om saker som har hänt
t ex att man ber om ett tecken och just då faller en stjärna.
Är det verkligen slumpen?
 Och om det är det.
Varför skulle slumpen inträffa alla kristna mycket mer än okristna?

Ljus & Salt

När man ser sig omkring i världen kan man tycka att den är ganska mörk.
Men det finns ett ljus och jag har funnit det.
Det finns något som väger mer än allt man kan tänka sig.
Något som tar tid att finna, men som aldrig kommer lämna dig.
Det finns något mer än vad vi ser.


Förlåtelse

Förlåtelse är allt som behövs. För att vi ska slippa gå runt med tunga hjärtan och känna att vi hatar någon. Varför fokusera på något så hemskt och tråkigt för att man är arg och besviken när man kan flytta fokuset till något som betyder. Kärlek & Glädje! Det är det bästa som finns, och det finns överallt om man har med sig det!

Om du har något emot någon. Testa att välsigna den och be för den istället för att vara arg på den. Det skulle ta bort så mycket mörkt i hjärtat. Det tar så otroligt mycket energi att gå runt och ogilla någon. Alla förtjänar en andra chans. Förlåtelse är allt som krävs.


Gud är

Gud är för mig något tryggt, någon man alltid kan lita på och som alltid finns där.
Han ser mig precis som jag är. Och han älskar mig för den jag är och inte för det jag gör.
Jag kan vara ärlig och säga det jag tänker på. Gud är något som är fast när allting annat sviker.

Tack Gud för att du finns där för mig.

Morgonens insikt

Jag har nyss läst Filliperbrevet där Paulus som var en av Jesu lärljungar skriver om att han är så glad för den stadens kristna och bara uppmuntrar dem att fortsätta som de gör. Han skriver också om motgångar och det kommer många motgångar när man försöker sprida tron på Jesus, med tanke på att alla inte tycker om kristendomen. Han skriver denna glada och uppmuntrande text medan han sitter i fängelse. Och jag funderade på hur i hela friden han lyckades vara så glad hela tiden. Fast han försökte o försökte så slogs han ner gång efter gång och till slut hamnade han i fängelse. Men när han satt där var han fortfarande glad. För han litade på att Jesus var med honom. Överallt. I slutet nämner han att det är en stor prövning att sitta i fängelset. Men det är inget han fokuserar på, det som är viktigt är att sprida Guds ord. Och just vid det tillfället när han blev slängd i fängelse på grund av att han predikade. Så var det många andra som började predika för att det blev uppmuntrade av hans sätt att ta motgångar på.

Det går inte alltid bra här i livet. Och ibland är det svårt. Men Jesus är med ändå!


Tycker alla kristna lika?

Det har dimpt ner några intressanta kommentarer runt mina inlägg, och jag längtar tills det blir fler. Jag skriver och försöker förklara så bra jag kan, och om du skulle ha några frågor besvarar jag dem jättegärna!

En sak jag måste understryka att bara för att det finns massor av folk som är kristna så betyder inte de att alla dessa människor, tror eller tycker likadant? Man diskuterar ofta tillsammans och vrider på olika saker. Men om du har hört något som du tycker är konstigt eller funderar på varför en kristen tror sådär, eller den kanske beter sig helt konstigt, så betyder inte det att alla kristna är så.

I en speciell kommentar nämndes det att man får använda sitt sunda förnuft! Det är en underbart smart tanke! Och fundera o tänk lite själv. Det är mycket intressantare än att följa med strömmen.

Everything

Här kommer ett otroligt drama som du måste se! Den vita personen symboliserar Jesus och de i svarta kläder är såna som drar en bort från Gud. Det börjar med att Gud skapar personen. Vad tycker du om filmen?

http://www.youtube.com/watch?v=lSwCOs-uXzU&feature=related


Livet

Bäcken som rinner bekymmerlöst
är mitt sörjande hjärtas tröst.
Mina tårar torkas av vinden.
Allt omvandlas till kärlek.
Ännu en gång önskar jag
att den klara morgonens ljus
aldrig ska tändas

Livet är som en blomma.
Tro mig, det kommer vissna.
Av helig jord är vi skapade.
Till denna jord skall vi återvända.
Men jorden håller oss inte för evigt.
Själen, som inte tillhör världen,
skall börja sin resa.
Och sen resan
skall föra oss till själva.
HÄRLIGHETEN.

av Aynur Ceylan

En tro som sätter spår

Om jag skulle förklara vad kristen tro på Jesus handlar om, så skulle jag bli mycket gladare om jag fick förklara vad den betydde för mig. Det blir mycket mer intressant och närmare mitt hjärta, om jag får berätta hur jag lever än ett stort faktablock man ska försöka knåpa ihop. Alltid när jag skriver fylls mina rader med ordet "jag". Jag skulle vilja flytta mitt och ditt fokus till en som är själva anledning till min tro, Gud. Han har enligt mig skapat världen, människorna, djuren & naturen. Min herre mitt allt.

Jag har växt upp i en kristen familj och därför betraktat mig som kristen hela mitt liv. Jag tyckte att man var kristen om man gick i kyrkan på söndagarna och inte svor. Det var min syn på det hela. Det tog mig 13 år innan jag förstod att Gud ville ha en personlig relation med just mig. Jag drogs med av en kompis till kyrkan. Några var även teamare (kamratstödjare från kyrkan på högstadiernas uppehållsrum) så när jag hade rast brukade jag springa ner o busa med dem. I sjuan följde jag med på ett sportlovsläger till Åre och hade innan länge bett om att komma närme Gud och bli mer "helig" så jag kunde förstå Gud. Detta hade jag inte sagt till någon. På ett av kvällsmötena, innan ungdomspastorn skulle börja predika så sa han att han hade en hälsning från Gud: "du som länge bett om att bli mer helig, du är bra som du är, du är lika helig som alla andra runt omkring dig". Det var en stor överraskning och du skulle bara vet vad paff jag blev! Jag hade aldrig tidigare varit med om något sådant! Och det han sa kunde inte bli mer precist än det jag bett om trots att jag inte berättat det för någon.

Jag hängde mer o mer i kyrkan och i mars när jag gick i åttan bestämde jag mig för att ta min tro ett steg längre. Jag ville bli döpt och följa Jesus med en djupare handling (fråga gärna om vuxendop om du vill veta mer). Jag hängde mer o mer i kyrkan och sommarlovet efter åttan besökte jag Hampelägret för andra gången (Hampeveckan är ett sommarläger på en vecka i Hampetorp: se http://viccans.blogg.se/207514/entries/article/new/www.hampeveckan.nu). Under ett möte snackade predikanten om självförtroende och värdet Gud ser i dig. Jag blev djupt berörd eftersom jag vid den tiden hade väldigt dåligt självförtroende och levde på när killar gav mig komplimanger för mitt utseende. I slutet av predikan ber talaren att den som känner sig träffad ska räcka sin hand om den vill så att han kunde be en extra bön för dessa. Jag satt och kämpade i bänken, jag ville så gärna räcka upp min hand, men jag vågade inte. Predikanten började be för de som räckt sin hand. Och medan han gjorde de satt jag och tänkte "skit.. där gick den chansen..jag ville ju verkligen". Efter den bönen från scenen gick en annan person ur publiken upp på scenen och berättar att han kände att han skulle gå fram o säga att bönen gällde även dig som inte räckte upp handen men vill få förbön. Då kom Gud och berörde mig och jag kände hur Gud såg mig bland alla i bänkarna (runt 500 pers). Jag började gråta och kände vilken glädje det är i att tro på Gud, och vissheten om att han alltid finns där. Han ser mig och jag är värd mer än guld i hans ögon. Sen dess har jag alltid kännt mig trygg i vem jag är. Tack Gud för de!

Resan fortsätter och påsken när jag gick i nian besökte jag och min syrra en påskkonferens i Eskilstuna (Alive Conference07). Under ett möte pratade predikanten om ämnet "Jesus & Jag" han berättade om hur Jesus räknar med oss och det var en inspirerande och peppande predikan om att följa Jesus i vardagen och våga göra det man tänker och tror! Jag blev sjukt peppad och inspirerad och när predikanten bad alla som kände sig träffade räcka upp handen gjorde jag det de snabbaste jag kunde, för det här ville jag inte missa! När man hade gjort det, bad han alla som räckt sin hand komma fram framför scenen och det blev en folkhop framför honom med kanske runt 50-70 pers. Han bad och efter ett tag så pekade han ut mig och min syrra och sa att Gud ville säga något speciellt till oss! Det var såå coolt! (Undrar du vad han sa kan du fråga senare) Det var en så stor uppmuntran och den här händelsen är en av grundstolparna till min tro idag. När Gud har en hälsning genom en människa så kallas det att människan profeterar. Under resten av våren kom 2 helt olika personer fram till mig på 2 helt olika platser och sa exakt vad predikanten hade sagt till mig igen. Utan att de ens visste att jag hade hört samma sak förut. Alltså fick jag samma meddelande 3 gånger. Det blev som en understrykning för mig. Att Gud verkligen räknade med mig och jag ville följa honom.

Under hela högstadiet hängde jag med en schysst tjejgrupp som lyckades bli rätt populära i slutet av nian. Det handlade om att vara snygg, alla tyckte om en och helt skulle man ju ut o dricka alkohol. Något som jag inte ville göra och något som jag inte gjorde. Jag drogs mer o mer till mina vänner och mindre till kyrkan. På något sätt tappade jag bort min nära Gudsrelation i det hela och kände mig allmänt vilsen. Midsommar efter nian drog familjen ner till Nyhemsveckan (http://viccans.blogg.se/207514/entries/article/new/www.nyhemsveckan.nu) som är ett ställe med mycket kristna människor och möten. Jag följde med min syrra och min kusin till ett ungdomsmöte utan större intresse. Men när jag steg in i tältet där mötet skulle vara fylldes hela min kropp av en varm välkomnande känsla som sa att "här hör du hemma, välkommen hem!" Denna händelse blev en vändpunkt i mitt liv.
Starten på den coolaste delen av mitt liv!

Bön

Jag hörde en intressant predikan om det härom veckan och jag lovade att utveckla inlägget lite mera. Just bön handlar om att prata med Gud. Man kan samtala om allt, be om hjälp, tacka för något som har hänt eller bara vara som en konversasion.

I Daniels Bok i Gamla Testamentet kan vi läsa en text som jag fri översätter nu. Vill du ha den exakta texten så kommentera bara! Det står ungefär en bön som han ber i några rader och det tar kanske 3 minuter att be den bönen. När han är klar står en ängel framför honom för att svara på hans bön. Gud hör din bön och han svarar direkt också. Ängeln säger till Daniel att direkt från o med att han började be så kom det fram till Gud i himmelen. Han finns alltså alltid där för att lyssna på dig! En äkta vän! Ängeln kom med svar och Daniel blev glad förstås. Nästa gång Daniel ber så tar det tre veckor innan han får svar. Varför då? Jo, Gud hörde bönen direkt igen och sände en ängel till honom. Men ängeln kom inte fram förrän efter tre veckor därför att han blev tvungen att slåss mot onda andemakter. Det kan vara en anledning till att man inte ser bönesvar direkt. Men oftast beror det på att jag kanske vill ha bönesvar på ett sätt och Gud svarar dig på ett annat sätt.

Lika mycket som jag tror att himmelen, Gud och änglar finns. Lika mycket tror jag att helvetet, djävulen och demoner finns.

Gud hör din bön! Och han lyssnar när du än pratar med honom. Han finns där för dig!

Utåtriktat möte för dig som inte brukar gå i kyrkan



Foryou är ett utåtriktat möte för dig som inte brukar gå i kyrkan.
Det kommer vara humor, dans, jag kommer berätta om varför jag tror på Gud,
det kommer vara lite musik och lite film!
Låter det intressant?

Kom till Pingstkyrkan på fredag (14 nov) kl 19.30!

Har du några frågor? Skriv :)

Gud hör alltid bön

Gud svarar alltid på dina böner!
Igår hörde jag några riktigt bra ord om bön!
Jag kommer snart förklara vad de var för något!

RSS 2.0