Behind the scene

Ibland när man pratar med kristna kan man tänka att allt jämt är frid och fröjd. Så är fallet inte. Man kan ha en ganska stark mur omkring sig som stänger borta det mesta som är dåligt men av vissa saker kan den falla, antingen självmant eller automatiskt.

Att vara kristen är som att vara som alla andra. Jag bara hoppas att fler kristna verkligen förstår vad de har gett sig in på när de säger att det är det. Att erkänna sig som kristen är att stå för någonting, att man tror på Gud, Jesus och försöker att se det goda i livet. Istället för att koncentrera sig på allt det mörka och dåliga kan man någonstans få fokusera på det goda, på det som bygger upp en själv. Det är därför det har tillkommit regler på äldre dagar. Det står ju inte i någon Bibel att det är fel att gå på bio eller spela kort, men under nästan hela 1900-talet så fick man inte göra det. Framför allt inte i frikyrkor och vet du varför? Det är för att film t ex ger jättemycket intryck och påverkar människor enormt, men om man inte skulle se några filmer så blir man ju inte påverkad av något dåligt. Nu är ju inte alla filmer man ser dåliga, men många är väldigt dålig moral utan att man märker det. Att man inte spelade kort handlar om att man kopplar till att de var många som fastnade i spelhärvor och spelade poker och satte in sina hus och förlorade så att man gjorde familjen hemlös. Det är ju inte heller speciellt bra.

Det är inte lätt att vara kristen. Och det är få som kommer hitta vägen det betyder att det är inte så många människor på jorden som kommer vara kristna till slut. Men det är så värt det. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan att tro på Gud. Även fast man hör historier om folk som erkänner att de tror på Gud och håller fast även om de får tortyr. Det är äkta tro och uthållighet det.

Jag hörde om några..

...tjejjer som bad att det skulle bli snö på julafton! Gud är god!

Julens budskap: Kärlek!

Var snäll och glad så får du många julklappar.

Du är trygg i Jesu händer. Han älskar dig och finns där för dig.
Om du känner att det är jobbigt.
Be en bön till Gud!

Kyrkan varje söndag?

Det finns många frågor runt kristendomen hur man tänker, vad man tkr i olika frågor och en av dem är måste man verkligen gå i kyrkan varje söndag? Nej, det måste man inte. Men med tanke på hur lätt man snappar upp olika saker så är det bra att vara på en plats man blir uppbyggd av. En församling ska fungera som en stor familj som ska välkomna alla som vill vara med. Och tro mig kyrkan är en plats av människor som tror på Gud men det är inte perfekt för det. Vi är alla människor och har våra brister, och alla har kommit till kyrkan av en anledning. Vi har förstått att vi har brister och är redo att erkänna dem.

Jag skulle lätt rekommendera alla som har lust att gå till kyrkan några söndagar bara för att  testa. Visst de kanske inte alltid är världens roligaste men det är ändå något som ger, och om jag kanske inte tyckte att det var så bra någon söndag så blir andra glada för att jag var där. Nu är det inte så att jag går i kyrkan varje söndag och därför skriver jag det här. Utan det här inlägget talar lika mkt till mig som någon annan.


Ett sökande efter något äkta

Något vi ungdomar söker är något genuint och något äkta. Något som går klart genom allt ungefär som guldet i ett guldhjärta. Det är bara tillverkat av en sak och inget mera. Man går runt på stan, i skolan, hör musiken på radion och det är en så otrolig längtan efter något som ska rädda och något som ska hjälpa en från mörkret.

Det är inte konstigt att inte alla tror att Gud finns. Jag tar det som en självklarhet med tanke på allt jag har upplevt, men alla dem som inte har det. Hur lätt är det inte att tro på slumpen och det sätt man är uppväxt på, det sätter spår. Oavsett om dina föräldrar har sagt till dig vad du ska tro eller inte så är du väldigt lik dom iallafall. Det är samma sak som att du påverkas otroligt mycket av den musik du lyssnar på och den tv, media, dator du läser och hör saker ifrån. Du påverkas av hela din omgivning och det är så vi människor fungerar.

Mitt tips till dig är att omge dig med saker som får dig att må bra. Läs igenom texten du lyssnar på, uttrycker den dina känslor? Det gör den förmodligen. Se saker från den goda sidan. Du är värd guld och tål inte att skjutsas omkring i skit som den här världen ger dig. Titta uppåt och fokusera på något annat. Du betyder så mycket mer än du kan förstå.


Bär mig

Nu i juletider är det mycket som händer runtomkrig. Avslutande kurser, prov, julklappar, platser man måste vara på m.m. Då måste man stanna upp andas lite och sen fortsätta. Det känns otroligt skönt för mig att känna att Jesus är med mig och bär mig genom allt. En enkel bön om att han ska hjälpa mig idag och han gör det. Att kunna ha ett lugn inom sig när allt är så hektiskt runt omkring. Det är guld värt!

Allt är möjligt


Jesus såg på dem och sade: "För människor är det omöjligt, men inte för Gud. Ty för Gud är allting möjligt."
Markus 10:27

Julen

För dig som inte vet måste jag bara skriva att vi firar jul pga av att Jesus föddes och kom till jorden. Han föddes i staden Betlehem i ett stall. Hans mamma hette Marie och hennes fästman hette Josef. Jesus pappa är nämligen Gud. De befann sig i Betlehem för att de skulle skattskriva sig. Kejsare Augustus ville nämligen ha koll på alla i hans rike. Så att han kunde dra in skatt.

Samtidigt så hade tre vise män hittat en ny stjärna på himlen som lyste klarare än alla andra. De letade i sina skrifter och kom fram till att när en sådan stjärna på himlen hade visat sig, då hade en ny kung fötts. Så de följde stjärnan och kom fram till stallet där Jesus hade fötts.

Några herdar var ute och vallade får medan en ängel visade sig för dem. Först blev de rädda men ängeln sa "Var inte rädda.." och berättade att Jesus hade fötts så att de också kunde gå dit och se.

Så gick det till den första julnatten. Det är därför vi firar jul.

Bönesvar

Något som jag värdesätter otroligt. Om man ber till Gud länge och verkligen litar på honom så kommer han att svara dig. Om du ger honom tillfälle att verkligen säga något så kommer han att vara där. Jag har nämnt det många gånger och jag säger det igen. Be så ska du få, sök så ska du finna, knacka och dörren ska öppnas.

Gud är god och han älskar dig!

Det finns en kille...

..Indien som lever på gatorna, i slummen tillsammans med många andra gatubarn. Han brukar inte äta så mycket och blir glad för minsta lilla han får tag på. På hans födelsedag visste jag inte vad jag skulle ge honom, eftersom  han inte hade nåt och de mesta förmodligen hade blivit snott. Jag bestämde mig för att ge honom en glass.
Hans ögon lyste när han tog emot glassen. Jag trodde att han genast skulle äta upp den precis som alla andra. Men det gjorde han inte, han tyckte att han hade fått världens grejj! Han samlade ihop alla sina kompisar och ställde dem på en rad. Sedan skickade han runt glassen så att alla skulle få ett slick var.
En kille som inte har något i våra ögon... delar med sig till andra.
Det är äkta kärlek.

-
Berättat av Shane Claiborne

Fri att göra ett eget val

När man är liten och ska fråga den man är kär i om chans, skriver man oftast en lapp. Och på den lappen så står det "Hej får jag chans på dig" och så finns det en ruta för ja och en ruta för nej. När man skickar lappen vill man att den ska svara Ja, men man måste även ha med nej-rutan. Det var så Gud gav oss den fria vilja. Han var tvungen att ha med en nej-ruta. För man kan inte älska någon om man är tvingad till det. Därför lät Gud oss bestämma själv om vi ville vara med honom eller inte.

Gud vill inte att någon ska göra någon annan något ont. Men han har gett oss den fria viljan. Och om han skulle hindra allt ont som händer skulle han ta bort den fria viljan, alltså nej-rutan. Och då är det inget fritt val längre...


Det finns fler än du som skulle vilja se en förändrad värld...


Att förlåta

Kärlek handlar om förlåtelse.
Att förlåta såna man har svårt att förlåta.
 Att be för dem man är arg på.
Det är ett stort steg i kärlek.

Be så skall du få,
Sök så skall du finna
Knaska så ska dörren öppnas

Något att hålla kvar

Läste en killes förklaring på hur de är att tro på Gud.

Tänk dig att du går på en sexmeter höghöjdsbana. Du går på ett rep, du håller i ett väldigt tjock och du är kopplad till ett till rep som håller i dig utifall du skulle falla. I början är du lite rädd med tanke på att det är högt och svårt, Tanken att du är kopplad till det rep som håller dig uppe har inte riktigt fallit in än. Du går några steg till och sedan händer det! Du faller! Du är så nära ytan att du tror att du kommer bryta benen. Men DÄR! Tog livlinan i! Du föll aldrig till marken för du hade ett rep som var kopplat om dig. Efter det när du är uppe i banan igen svischar du förbi alla hinder. Det går så lätt, det går så fort. Du litar nämligen på din livlina nu. Du vet att om du faller finns något som håller dig uppe.

Samma sak är det att tro på Gud. Man får tvivla och undra om Gud verkligen finns, du kanske inte vågar lita helt på honom. Men när han har bevisat för dig att han aldrig finns. Kommer du förstå att han alltid finns där. Även om du faller.




Olika svar

Ett tänkvärt citat från Jim Carrey är "Jag önskar att alla människor skulle bli rika och berömda så att de kunde få se att det inte är svaret"

Pratade med några söta tanter idag i kyrkan. Och förstå vad mycket de har att berätta! De har alla tre varit kristna sen de var små, och de har fått vara med om mycket. Tre tanter som haft tron kvar sedan barnsbenen. Ett tips för att få det hålla var: "Fäst blicken på Jesus" så kommer allt gå bra. Ett annat populärt är.

Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig tro
Sluta aldrig be
för under kan ju ske


Unconditional Love


Gud älskar dig för den du är, inte för vad du gör.
Du behöver inte prestera utan bara vara dig själv.
 Han ser vem du är innan du ens har hunnit säga något,
han förstår dig för han kan höra dina tankar.
Han älskar dig ovillkorligt bara för att du är du.
Ditt liv är ingen slump.
Är du redo att ta emot hans kärlek?

Var glad

En tanke som ständigt återkommer "Var glad". Det betyder inte att man alltid måste vara glad, men att man ändå inte behöver gräva ner sig i alla problem utan att man faktiskt kan fokusera på det som är bra i livet. Det finns ett bibelord som heter Filliperbrevet 4:4 och där står det såhär:

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga er: Gläd er. Låt alla människor se hur föredragsamma ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer, utan när ni ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då ska Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Jesus Kristus.

Jag behöver inte stressa upp mig för allt som händer runtomkring mig. Jag kan bara lämna allt till Gud och lita på att han är med mig. Det är otroligt härligt! Och jag tror aldrig att man kommer förstå hur mycket Gud älskar oss egentligen, och vill oss väl.

Att våga lita på någon annan

Det är otroligt skönt att bara få släppa allt till Jesus. Mitt liv har han full koll på och jag behöver inte ha kontrollen själv. Han vet precis hur jag känner och kan hjälpa mig i vardagliga situationer.



                       Att våga lita på honom är som att våga lita på att en stol håller när man sätter sig på den.




RSS 2.0