Intervju med Josefin

Josefin
Här kommer en intervju med en underbar människa som heter Josefin
. Hennes intressen är musik, inredning, läsa böcker, vara med kompisar, hänga i kyrkan och kolla på film. Det finns mycket mer säger hon och skrattar men det får räcka för den här gången.

Varför är du kristen?
Jag är ju uppväxt i en kristen familj, vilket har gjort att jag har tillbringat mycket tid i kyrkan. Jag har växt upp med det kristna budskapen och även gått i söndagskola. Så det här med Jesus och Gud har alltid varit naturligt för mig. Men i början av tonåren kom det till en tid när jag hade det ganska svårt. Jag började ifrågasätta om Gud och Jesus var något som fanns på riktigt. Och sen en kväll sa jag till Gud att om du verkligen finns måste du visa det för mig. Det gjorde han. Han talade till mig genom ett bibelord. Det träffade så starkt mitt hjärta, så jag förstod att det här var ingen slump. Det finns en Gud. Efter det har jag varit med om många saker som har bevisat för mig att han verkligen finns. Det starkaste av allt är att få känna Jesu kärlek!

Hur skulle du beskriva en kristen?
Alltså en kristen är en helt vanlig person. Precis som alla andra. Bara att den har en tro på Jesus och Gud. Det är inte som många tror att vi är helt perfekta. att det inte är något fel på oss och att vi ser ner på alla som inte tror på Jesus. Det som är annorlunda är att vi kan hämta en styrka och en kraft i Jesus, som alltid finns där för att hjälpa till i svårigheter. Han finns också där för att dela glädje. Vilket gör att man kanske ofta ser en kristen människa glad.

Hur är det att gå i kyrkan?
Grymt roligt! Det är ju där man har sina kompisar, som man har roligt med! Man får gå på bra möten som förövrigt inte är trista och tråkiga, utan som det är lite drag i. Kyrkan är egentligen bara en byggnad. Det är inget speciellt med själva den. Det är inget läskigt. Många är rädda för att gå in i en kyrka eftersom det kan vara en stel och tråkig plats, men det är människorna i den som bygger upp själva kyrkan. Det är människorna som är kyrkan. Jesus bor inte i själva huset, utan i människornas hjärtan. Så det är inte farligt att komma till kyrkan. Det är som en skön människa sa en gång "Man blir ju inte en hamburgare om man går in på McDonalds", på samma sätt blir man inte en kristen om man går in i en kyrka. Men jag kan garantera dig att du åtminstone får en bra stund.

Kan vem som helst bli en kristen? Kan man inte vara för syndig?
Vem som helst kan bli kristen! Och du kan inte vara för syndig! Det var faktiskt en man som dog för cirka 2000 år sen, för att ta dina synder, och då var det inte lite av dina brister och fel, utan det var allt. Så det spelar ingen roll vad du har gjort, för Jesus älskar dig och tar emot dig precis som du är. Trots allt du har gjort, dina fel, dina brister, han älskar dig oerhört mycket ändå!

Bibeln är ju en gammal bok. Vad har du för relation till den?
Bibeln är den bästa boken i hela världen! Den är en vägledning för mig i livet. Det är inte en regelbok som många tror, du får inte göra det och inte det o bla blabla. Den fungerar som en hjälp, en kompass som finns till för dig. Bibeln är också ett sätt för mig att komma närmare Jesus. Att få läsa om vad han har gjort. Och jag tycker hela Bibeln visar Guds kärlek till mig och till dig.

Du delade ut biblar till hela din klass före jullovet. Varför gjorde du det?
Som sagt var spelar den boken en stor roll. Den är betydelsefull för mig. Och jag ville att mina kompisar skulle få ta del av den de med.

Vilket är favoritställe i Bibeln?
Det måste vara evanglierna. De fyra första böckerna i Nya Testamentet, Matteus, Markus, Lukas och Johannes. För i evangelierna berättas det om Jesus. Om allt han gjorde och hur han levde. Det är en uppmuntran för mig. Och en inspirationskälla, för jag vill försöka leva mitt liv så som han gjorde.

Tack Josefin! Om du som läser har några fler frågor skriv gärna dem som en kommentar!


Jag bad om en droppe

Jag bad om en droppe
Du gav mig ett ösregn

Jag bad om förlåtelse
Du öppnade mina ögon

Jag bad om frid
Du gav mig Din Ande

Jag bad om förlåtelse
Du offrade Din Son

Jag bad om tröst
Du gav mig din famn
att vila i
att drunkna i
att våga allt annat i

En dikt av Josefine Rosengren

Du är värdefull

Du är älskad.
Det finns någon som bryr sig om dig.
Det finns någon som vill dig väl.
Det finns en som vet hur många hårstrån du har på ditt huvud.
Det finns en som tänker på dig varje dag.
Det finns en som har skapat dig.

Ditt liv är inte till av en slump. Ditt liv har en mening.

Gud älskar dig!
Han bryr sig om dig.
Han vill dig väl.
Han har räknat dina hårstrån.
Han tänker på dig varje dag.
Han finns med dig varje dag.

Han vill vara med dig. Vill du vara med honom?

Be Gud om hjälp

Äran tillhör Gud, som kan göra mycket mer än vi någonsin skulle våga be eller ens drömma om. Ja, oändligt mycket mer än våra högsta önskningar, böner o tankar och mer än allt vi kan hoppas. Så stor är den kraft som verkar inom oss. Därför vill vi i hela församlingen lovprisa Jesus Kristus i all evighet och för alla tider
Ef 3:20-21

Det här är den Gud som vi får ha som pappa. Det är den Gud som älskar oss oändligt! Fatta va coolt! Gud älskar dig & mig! Och Gud vill leva med dig varje dag. Han vill bo i ditt hjärta. Gud vill vara med och hjälpa dig och peppa dig. Han vill ge dig styrka och uppmuntra! Gud vill ge dig styrka så att du kan hjälpa andra. Ibland kan det vara svårt att hjälpa andra. För man kanske inte riktigt vet vad man ska göra. Då kan man be och umgås med Gud.

Men hur ska man be då? Det känns ju lite som att glida på en räkmacka om man skulle be Gud att fixa problemet. För vi vet ju att han kan. I Bibeln finns det ett ställe som säger "Be så ska du få, sök så ska du finna, knacka och dörren ska öppnas". Gud vill alltså hjälpa dig. Det du ska göra är att be och göra allt du kan så hjälper Gud till med resten.

Vissa tror att Gud finns, andra tror inte det. Men om han inte finns. Vad förlorar då de som testar att be? Det är ju ingen som behöver veta.

Gud KAN alltså hjälpa dig. Gud VILL hjälpa dig. Det är bara att be honom. Du kanske inte får världens bönesvar direkt, eller du kanske inte ens ser ditt bönesvar. Då får du lita på att Gud vet vad som är bra för dig, och hjälper dig med de sakerna du vill ha hjälp med, om det blir bäst för dig.

Församlingen

Har nyss kommit hem från en församlingshelg där folk från vår församling var med. Det var jätteroligt och det kändes som om vi var en stor familj. Och det är konstigt att det tar lite tid eller att man måste flytta alla till en annan plats för att det ska kännas så. Men man får tänka på att en församling, som finns i kyrkan, är en samling vanliga människor med brister och fel. Man går inte i kyrkan för att man är bättre än någon annan, gör något otroligt bra eller för att man förtjänar det. Man går i kyrkan för att möta Gud. För att försöka finnas där för varandra. Och det finns alltid saker man kan göra så att det blir bättre. Men vi är bara vanliga människor och det får man inte glömma bort.

Min dröm-församling ser ut så här:
Tänk dig att när du öppnar ytterdörren och kommer in i lokalen ska du känna dig hemma direkt. Att det ska vara en glad och härlig gemenskap bland alla nya & gamla, unga o äldre! Alla ska veta vem alla är, och om man behöver prata med någon så ska man nästan kunna ta vem som helst.
En församling som är som en stor familj.
En församling som bryr sig.
En församling med öppna hem.
En församling som lyfter dig.

Att om man kommer dit och känner att man har det lite jobbigt så ska man få hjälp och tillgång till någon som lyssnar. Att om man kommer dit och är överlycklig ska man kunna glädjas med alla. Dela med sig av det man har. En församling som inte oroar sig i onödan utan litar fullt på Gud. Som inte har några större problem med vardagen utan lägger allt inför Gud. Absolut ska man få ha det tufft men att man ändå känner det som en uppmuntran att komma till kyrkan. 

Jag tror inte att detta ligger allt för långt borta i min egen församling. Jag tror att vi kan göra många smågrejjer som skulle göra det så mycket bättre!  Det krävs bara en nytändning i våra hjärtan. Att en tar det första steget och de andra hänger med. Jag tror att Gud är med!


Gamla grejjer och nya tankar

Jag sitter här och går igenom flera av mina papper som jag har skrivit på medan jag har lyssnat på predikningar. Jag har upptäckt att alla predikningar jag har lyssnat på. Kanske jag inte kommer ihåg för stunden. Men de som har sagt något bra har fastnat  och ligger i mitt hjärta. Jag läste på en lapp "Bygg upp församlingen, du behöver det". Det är det jag försöker göra, och det har jag inte ens tänkt mera på, för att det ligger så naturligt för mig. Visst man kanske inte är överlycklig varje gång man ska ta sig till ett möte. Men när man kommer därifrån. Är man alltid glad att man gick dit. För på ett möte (gudstjänst) får man alltid något från Gud om man är öppen och välkomnar honom. Gud vill inte tvinga sig på dig, han väntar på ditt ja. Han är en gentleman. Har du sagt ditt ja än?

Här är några bra citat jag har skrivit ner:

"Att följa Jesus
betyder att du aldrig går ensam.
Du behöver inte känna dig övergiven. "

"En kyrksal ska vara som ett vardagsrum.
En lika avslappnad känsla.
Ett välkomnande hem."

"När Gud lägger ner drömmar,
är det sprängkraft i dem"

"Den rättfärdige kan falla,
men reser sig upp igen!"


Tankar efter Matteus 5

Jag har nyss läst det femte kapitlet i Matteus och det är ett underbart uppmuntrande kapitel som jag tycker att du borde läsa! En rad jag fastnade för är "Lyckliga är de ödmjuka, för hela världen tillhör dem".

Att bli en kristen handlar inte om att allt blir jättelätt och glatt, att man blir helt perfekt och aldrig gör några fel. Det är precis tvärtom! De som har valt att bli kristna har snarare insett att de är svaga i sig själva, men med Gud blir man stark!

Att bli en kristen handlar om att förstå att man är så liten och svag, att man kan behöva lite hjälp på traven. Och vem vill inte ha hjälp att klara livets alla stunder?


Bryggan Jesus

Jag har bläddrat lite i boken "Om tro" där 50 personer mellan 16-25 har skrivit dikter och berättelser om tro.
Här är en dikt som heter Bryggan Jesus:

Det var mörkt
i skuggornas land.
Fanns det någon tröst,
vänliga sagor, en trygg hand?

Ingen hade tillit
till en annan människa.
Vi hade bundit våra ögon
för att se bara vad vi önskade.

Vi hade mist förmågan
att skratta och att gråta.
Vi ville lyssna på sagan
och förkasta livets gåta.

Inte hade vi någon anledning
att lyssna på varandra.
Misstänkt besvarade vi en hälsning.
Bara oss själva behövde vi behaga. (om ens det)

Någon av oss försökte
att klättra upp från djupet.
Snabt drog vi ner honom
och straddade honom för sveket.

Med dig, Jesus, förstod vi varandra.
Vi ska inte klandra andra mer
utan gå dina vägar tillsammans.


Skriven av: Aynur Ceylan, Huskvarna

Det kan vara svårt i livet. Vi möter många motgångar.
Vi behöver någon att lita på, någon vi alltid kan räkna med.
Någon som aldrig sviker.
Denna någon får du välja helt själv.
Jag har valt Jesus Kristus.
Och jag har aldrig ångrat mig.

Fotspår i sanden

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter; det ena var hans, det andra Guds. När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under hans levnads vandring fanns bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud: Du sa den gången jag bestämde mig att följa Dig, att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

Herren svarade: Mitt kära barn, jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig.

Någon som gjorde skillnad

Den jag ser upp till allra mest, den person jag skulle vilja likna, är en man som gick här på jorden för länge sen. Han föddes i en stad som heter Betlehem. Han förändrade mångas liv och gör det än idag. Han är någon extraordinär, som lever för att andra ska få kärlek. Hans liv var att sprida kärlek genom ord, handlingar och visdom.

Du säger alltid sanningen och ger inte efter vad andra än tycker och tänker.

Han gjorde skillnad!
 Det vill jag också göra.
Ska du vara med?!


Tankar efter Matteus Kap 4

I Matteusevangeliet kapitel 4 läser man om när Jesus börjar att predika. Det gjorde han när han var runt 30 år.

Det budskap som genomgår all Jesus säger är som i Matteus 4:17: "Från och med nu började Jesus tala till folket och säga: Lämna synden och vänd om till Gud, för han har kommit för att rädda människor och göra dem till sitt eget folk."

I Matteus 4 kan man även läsa om när djävulen frestar Jesus i öknen. Läget är att Jesus har gått runt i öknen i 40 dagar och 40 nätter utan mat. Djävulen börjar att fresta Jesus genom att säga att Jesus borde bevisa sin makt genom att förvandla stenar till bröd. Men Jesus bara svarar med ett bibelord. Sedan säger djävulen att Jesus borde slänga sig ut från ett stup eftersom att Jesus är Gud son. "Det står ju i skriften att: "Gud ska befalla sina änglar att skydda dig mot någon sten". Men Jesus svarade honom "Det står också i skriften "Du ska inte sätta Herren, din Gud på prov".

Den sista delen i kapitel 4 är om när Jesus samlar in sina 12 lärljungar. Han hade nämligen 12 män nära sig hela tiden som var med honom och fick lära sig att undervisa och om Gud. Jesus ber dem att komma från sina arbeten och bli människofiskare istället.

Jesus kom alltså bara ner på jorden för att rädda oss människor. För din skull.
 För att rädda dig och för att ge dig evigt liv i himlen efter döden.
Jesus vill vara med dig och hjälpa dig genom livets alla stunder.
Glöm inte det!

Tankar efter Matteus Kap 3

Handlar om Johannes Döparen som vandrar runt i öknen och förbereder vägen för Jesus. Johannes Döparen predikade väldigt ofta för stora skaror som kom och besökte honom, men han var noga med att Jesus var mäktigare än honom. I en vers står det "Jag är inte ens värdig att ta av honom sandalerna". Det är en sund tanke.

Om man placerar Gud först i sitt liv får du rätt propotioner till allt runt omkring dig. Det viktigaste först. Tänk t ex hur många som byter ut Guds plats mot pengar. Verkar de lyckligare än de utan pengar? Vad har pengar för nytta efter man har dött?

En god ledare - är andras tjänare.

Något att hålla fast vid

När allt känns mörkt, kallt och helt kört.
Finns det alltid någon som är där för att backa upp dig.
Vad du än har gjort, hur du än känner dig så finns det alltid nån som bryr sig!
Du behöver bara be att han ska komma till dig och han finns där direkt.
Han sviker dig aldrig.

Du är värdefull

Oavsett vem du är har du förmodligen en egen stil som markerar just dig. Vissa klär sig ganska casual, andra alternativt, många klär sig i emostil och det finns hur många andra stilar att välja mellan. Frågan är vilken du bär just nu och vilken du är egentligen? Gömmer du dig bakom en fasad i rädsla att bara vara dig själv?

Jag tror att det är många som gör det. Men det finns såklart de som är nöjda med sig själva och klär sig precis som de känner för. Några som sticker ut till skillnad från alla andra. Jag önskar att den gruppen ska fyllas av många många fler!

Har du dåligt självförtroende? Gör något åt det! Snacka med någon, be om hjälp, för du är inte skapad för att springa runt på jorden och tycka att du är sämst i hela världen. Du är värdefull precis som du är! Varför vill du vara som alla andra när du kan vara dig sjäv?

Du har skapat mig precis som jag ska vara, kryddat mig med olika egenskaper som jag får lära mig att upptäcka. Jag är unik och i Guds ögon är jag dyrbar innan jag ens har presterat något.

Det här gäller alla! Så behandla dina vänner som diamanter, för dom är lika unika som du.

Uppmuntrande Bibelord!

Jag satt och tänkte på uppmuntrande Bibelord och hela Bibeln är fylld av såna!
Det jag vill skicka med er nu är från Filliperbrevet 4:6-7

Oroa er inte för någonting,
utan be till Gud och fråga honom om hjälp. Tala om för honom vad ni behöver och tacka honom ständigt. Då ska Gud  ge er av sin frid, som är djupare än vi någonsin kan förstå. Och hans frid ska skydda era hjärtan och era tankar, eftersom ni lever i gemenskap med Jesus Kristus.

Bibelsmart

Bibeln är upplagd i två delar:
Gamla Testamentet & Nya Testamentet.

I hela Bibeln finns det 66 böcker. Alla böcker är upplagda på samma sätt.
Med olika kapitel och verser för att man lättare ska hitta.

Här har vi exempel:
Matteusevangeliet Kapitel 3 Vers 15 - Så skriver man kortare och snabbare Matteus 3:15 eller bara Matt 3:15
2 Mosebok Kapitel 22 Vers 3 - Samma sak här, förkortningen blir 2 Mosebok 22:3 eller bara 2 Mos 22:3

En sida från en Bibel




Tankar efter Matteus Kap 1-2

När man läser Nya Testamentets början så finns en släkttavla. Där vi ser vilken släkt Jesus föddes in i. Runt 1000 år (och lite till) senare så använde man på Island samma metod för att bevisa att människorna i historien en gång hade levt. Fortsätter man att läsa i Matteus kan man läsa om hur Jesus blev till genom den Helige Ande och gjorde Maria till mamma och Josef som jordisk pappa.

En rolig fundering är att på den tiden var man ungefär runt 15 år när man var förlovad med någon och man gifte sig även runt den åldern. Josef var förmodligen något år äldre så vi tänker att han var runt 17-18 år, ungefär som jag snart är. När Jesus hade fötts så fanns det folk som visste att han var Messias - judarnas konung. Och eftersom det redan fanns en kung i det landet (Herodes) så blev han rädd om sin tron och sin makt och ville försöka leta upp barnet och döda det. I Matteus 1 berättas det om att Josef får en varning genom en dröm, han blev uppmanad till att ta sin son till ett annat land. Då blir alltså situationen så här:
Du är runt 18 år och har en fru som är 15 år. Hon har precis fött en son och nu har du fått en familj. I början känns det lite ovant. En unge som skriker, en trött fru och du själv som ny ung pappa. Schysst att få en dröm då om att någon ska försöka döda ditt barn och du måste fly till ett annat land?

Detta var mina tankar om denna Bibeltext. Kommentera gärna om du vill.

Info: Vi firar jul därför att Jesus föddes. Han föddes i Betlehem i ett stall och du kan läsa mer om händelsen i Lukas 2:2.

En uppmuntran - fortsätt be

I en stad fanns en domare. En mycket gudlös man, som inte visade någon respekt varken för Gud eller människor. I samma stad fanns en änka som ständigt och jämt kom till honom och sa: Hjälp mig att få rätt mot min motpart som alltid anklagar mig. Under lång tid avvisade han henne, men till slut började hon att gå honom på nerverna. Då sa han till sig själv: Jag bryr mig varken om Gud eller människor, men den här kvinnan är så besvärlig så jag ska hjälpa henne att få rätt. Jag är trött på att hon springer här jämt o ständigt! Sedan sa han: Om till och med en orättfärdig domare kan ge med sig, tror ni då inte att Gud ska låta sina utvalda få rätt när de dag och natt ber till honom? Jag försäkrar er att han ska skynda sig och hjälpa dem!

Att be är att prata med Gud. Det är som att prata med en kompis. Inga krav, inga försök till att vara någon annan. Bara en plats där du kan vara dig själv, andas ut och prata med honom som känner dig bäst av alla.

Gud kommer aldrig tvinga sig på någon. Han står bara brevid och väntar på ett ja eller ett nej. Vad väljer du?



Historien/Liknelsen kommer från Matteusevangeliet 18 (Biblen)


En film av Alex Wedlund



Kolla in denna filmen!

Det är som att putta på en stillastående lastbil

Att tro på Jesus är en trygghet. Jag tror att alla mår dåligt någon gång i viss mån, men att vissa klarar det bättre än andra, med tanke på omständigheter och uppfostran. För min del känns det otroligt bra att känna att det alltid finns någon med mig som lyssnar och förstår. En som kan hjälpa mig i livets alla situationer. Jag tror att Jesus en gång har vandrat runt på jorden och jag tror även att han kommer tillbaka hit, för att ta med sig alla som tror på honom till himlen, en gång för alla. Som kristen tror jag att det finns ett helvete och en himmel och jag tror även på ett liv efter döden. Vad tror du händer efter döden?

Att vara kristen och räkna med Jesus är helt underbart och det står i Bibeln att man inte behöver oroa sig för någonting. I Matteus 6 så står det "Därför säger jag: Oroa er inte för hur ni ska klara livet, hur ni ska få mat och dryck ellet kläder att ta på er. Nog finns det viktigare saker i livet än mat, dryck och kläder? Se på fåglarna! De oroar sig inte för vad de ska äta. De sår inte och skördar inte och samlar inte i lådor, men er far i himlen ger dem mat ändå. Är ni inte mycket mer värda för honom än vad fåglarna är? Vad tjänar det till at oroa sig? Kan det förlänga era liv med en enda timma? Naturligtvis inte!"

Tänk dig att du springer runt här på jorden helt själv. Eller snarare att du cyklar på en cykel. Då bestämmer du helt själv hur du ska köra, och svänga. Och ibland finns det bra vägar och ibland riktigt hemska vägar och många gånger har du cyklat nära olika stup och andra kluriga grejjer. Hur skönt skulle det då inte vara om du fick cykla på en tandemcykel med en extrahjälpare som hade varit med förut, som kan vägarna sen innan. Som dessutom är en gentleman och låter dig välja helt själv om du vill, bara att när du låter honom välja kommer dina vägar fyllas med otroliga grejjer, fina utsikter underbara platser istället för dina gråa och leriga stup. Vilket alternativ låter bäst?

Jag har valt
tandemcykeln. Den jag kallar extra hjälparen är Jesus, och honom kan jag alltid fråga om råd. Så vad tjänar det till att oroa sig för allt man är med om, när man inte behöver? Det blir ju  bara jobbigt! Det är som att putta på en stillastående lastbil för att försöka få den framåt, istället för att starta motorerna och köra...

Frågestund

Det är dags att uppenbara för dig att du borde fråga saker när du undrar dem, så varsegod och ställ frågor om kristen tro, Jesus, Gud & Kyrka .m.m.

Jag passar även på att efterlysa lite vittnesbörd från olika människor som får berätta om hur de blev kristna och varför de tror som de gör.

Jag läste i Bibeln häromdagen om Johannes Markus och hur han lärde sig av sina fel.
Vad vi kan lära av hans liv:
- Erfarenheten av egna och andras misstag uppväger själva misstagen
- Att mogna kräver lite tid och villighet att lära av sina egna misstag
- Din duglighet bedöms inte i första han efter vad du uträttar utan efter vad du övervinner under vägen.
- Uppmuntran kan förvandla en människas attityd
                                                                                                                                     ur "Handbok för livet"


En tro som sätter spår

Om jag skulle förklara vad kristen tro på Jesus handlar om, så skulle jag bli mycket gladare om jag fick förklara vad den betydde för mig. Det blir mycket mer intressant och närmare mitt hjärta, om jag får berätta hur jag lever än ett stort faktablock man ska försöka knåpa ihop. Alltid när jag skriver fylls mina rader med ordet ”jag”. Jag skulle vilja flytta mitt och ditt fokus till en som är själva anledning till min tro, Gud. Han har enligt mig skapat världen, människorna, djuren & naturen. Min herre mitt allt.

Jag har växt upp i en kristen familj och därför betraktat mig som kristen hela mitt liv. Jag tyckte att man var kristen om man gick i kyrkan på söndagarna och inte svor. Det var min syn på det hela. Det tog mig 13 år innan jag förstod att Gud ville ha en personlig relation med just mig. Jag drogs med av en kompis till kyrkan. Några var även teamare (kamratstödjare från kyrkan på högstadiernas uppehållsrum) så när jag hade rast brukade jag springa ner o busa med dem. I sjuan följde jag med på ett sportlovsläger till Åre och hade innan länge bett om att komma närme Gud och bli mer ”helig” så jag kunde förstå Gud. Detta hade jag inte sagt till någon. På ett av kvällsmötena, innan ungdomspastorn skulle börja predika så sa han att han hade en hälsning från Gud: ”du som länge bett om att bli mer helig, du är bra som du är, du är lika helig som alla andra runt omkring dig”. Det var en stor överraskning och du skulle bara vet vad paff jag blev! Jag hade aldrig tidigare varit med om något sådant! Och det han sa kunde inte bli mer precist än det jag bett om trots att jag inte berättat det för någon.

Jag hängde mer o mer i kyrkan och i mars när jag gick i åttan bestämde jag mig för att ta min tro ett steg längre. Jag ville bli döpt och följa Jesus med en djupare handling (fråga gärna om vuxendop om du vill veta mer). Jag hängde mer o mer i kyrkan och sommarlovet efter åttan besökte jag Hampelägret för andra gången (Hampeveckan är ett sommarläger på en vecka i Hampetorp: se www.hampeveckan.nu). Under ett möte snackade predikanten om självförtroende och värdet Gud ser i dig. Jag blev djupt berörd eftersom jag vid den tiden hade väldigt dåligt självförtroende och levde på när killar gav mig komplimanger för mitt utseende. I slutet av predikan ber talaren att den som känner sig träffad ska räcka sin hand om den vill så att han kunde be en extra bön för dessa. Jag satt och kämpade i bänken, jag ville så gärna räcka upp min hand, men jag vågade inte. Predikanten började be för de som räckt sin hand. Och medan han gjorde de satt jag och tänkte ”skit.. där gick den chansen..jag ville ju verkligen”. Efter den bönen från scenen gick en annan person ur publiken upp på scenen och berättar att han kände att han skulle gå fram o säga att bönen gällde även dig som inte räckte upp handen men vill få förbön. Då kom Gud och berörde mig och jag kände hur Gud såg mig bland alla i bänkarna (runt 500 pers). Jag började gråta och kände vilken glädje det är i att tro på Gud, och vissheten om att han alltid finns där. Han ser mig och jag är värd mer än guld i hans ögon. Sen dess har jag alltid kännt mig trygg i vem jag är. Tack Gud för de!

Resan fortsätter och påsken när jag gick i nian besökte jag och min syrra en påskkonferens i Eskilstuna (Alive Conference07). Under ett möte pratade predikanten om ämnet ”Jesus & Jag” han berättade om hur Jesus räknar med oss och det var en inspirerande och peppande predikan om att följa Jesus i vardagen och våga göra det man tänker och tror! Jag blev sjukt peppad och inspirerad och när predikanten bad alla som kände sig träffade räcka upp handen gjorde jag det de snabbaste jag kunde, för det här ville jag inte missa! När man hade gjort det, bad han alla som räckt sin hand komma fram framför scenen och det blev en folkhop framför honom med kanske runt 50-70 pers. Han bad och efter ett tag så pekade han ut mig och min syrra och sa att Gud ville säga något speciellt till oss! Det var såå coolt! (Undrar du vad han sa kan du fråga senare) Det var en så stor uppmuntran och den här händelsen är en av grundstolparna till min tro idag. När Gud har en hälsning genom en människa så kallas det att människan profeterar. Under resten av våren kom 2 helt olika personer fram till mig på 2 helt olika platser och sa exakt vad predikanten hade sagt till mig igen. Utan att de ens visste att jag hade hört samma sak förut. Alltså fick jag samma meddelande 3 gånger. Det blev som en understrykning för mig. Att Gud verkligen räknade med mig och jag ville följa honom.

Under hela högstadiet hängde jag med en schysst tjejgrupp som lyckades bli rätt populära i slutet av nian. Det handlade om att vara snygg, alla tyckte om en och helt skulle man ju ut o dricka alkohol. Något som jag inte ville göra och något som jag inte gjorde. Jag drogs mer o mer till mina vänner och mindre till kyrkan. På något sätt tappade jag bort min nära Gudsrelation i det hela och kände mig allmänt vilsen. Midsommar efter nian drog familjen ner till Nyhemsveckan (www.nyhemsveckan.nu) som är ett ställe med mycket kristna människor och möten. Jag följde med min syrra och min kusin till ett ungdomsmöte utan större intresse. Men när jag steg in i tältet där mötet skulle vara fylldes hela min kropp av en varm välkomnande känsla som sa att ”här hör du hemma, välkommen hem!” Denna händelse blev en vändpunkt i mitt liv.
Starten på den coolaste delen av mitt liv! Fortsättning följer...

Om tro blogg!

Hej folk! Jag har startat en till blogg med inriktning på tro och religion! Så för dig som är intresserad har några frågor är du varmt välkommen att fråga och skriva så ska jag svara det bästa jag kan!
Länka gärna den här sidan och tipsa folk så att alla som undrar något ska få chans att fråga.

Jag säger inte att jag har svar på allt, men jag kanske kan hjälpa någon.
Och kom ihåg: Inga frågor är dumma eller konstiga!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0