This is my story

Jag tror att Gud finns!
Han är med mig varje dag!
Vad tror du på?

Straight from the Bible

matteusevangeliet

Tack

Jesus, tack för att du bär mig genom allt. Jag skulle inte klara det annars. Bibeln & Bön är två otroligt viktiga stolpar i mitt liv. Vi kristna är inga superhjältar, bara vanliga människor som har förstått att vi är så brustna i oss själva att vi behöver något att luta oss emot. Gud.

Jesus Guds son

En väldigt basic förklaring till varför Jesus Kristus kom till jorden för 2000 år sen, var för att Gud hade skapat människan. Men Gud är så helig (helig betyder avskiljd) så han kan inte vara i kontakt med synd. När Adam o Eva (de första människorna på jorden) levde här, gav Gud dem Edens lustgård. Där fanns ett träd med äpplen som Gud hade sagt att man inte fick äta av. En dag kom en orm (djävulen i en orms skepnad) och lurade Eva att ta ett bett av ett äpple som hon inte fick äta av. Hon lurades att ta ett bett och hon gjorde det, när hon hade ätit bjöd hon Adam. Genom detta syndade människan. Och Gud hade svårt att ha kontakt med människan.

Därför skickade han ner Jesus, sin ende son. Så att Jesus kunde ta all människans synd på sig för att vi skulle kunna ha kontakt med Gud. Jesus tog all synd på sig, all smärta, sjukdom och ondska när han dog för oss på Golgata. Jesus blev uppspikad på ett kors. Han kunde när som helst ha sagt till så skulle en änglahär (armé av änglar) kommit och räddat honom. Men han avstod. Han dog på ett kors för att du skulle kunna ha genemskap med Gud. Han dog för att du skulle kunna lägga allt jobbigt inför Gud och bli fri. Jesus dog för dig bara för att han älskar dig. Vet du ens vem Jesus är?

Jesus dog på ett kors under påsken. Närmare sagt på långfredagen. Och sen uppstod han 3 dagar senare. Dödsriket kunde inte hålla honom kvar. Gud är alltså mäktigare än döden.

En gång för alla kommer de goda vinna över de onda.
Den dagen har inte kommit än och när den gör det,
vilken sida är du på?

Cellgrupp

Vad är det? Jo, det är en liten hemgrupp som man är med i. Man är runt 6-10 personer som träffas hos varandra en vardagskväll i veckan och fikar o diskuterar allt vad som kan komma upp. Mest tro måste jag erkänna, och ibland så har man läst Bibeln och det händer lite olika. Jag är med i en sån och i onsdags fick jag höra något ganska coolt!

En kille i vår församling kommer från Eritrea. Han var med i en annan församling när han bodde där för några år sen och i den församlingen fanns det några tusen medlemmar. 1998 tyckte regeringen att kyrkor var något dåligt eftersom det var så många unga människor som blev frälsta (började tro på Gud) och det var inget bra tyckte regeringen. Så de stängde igen alla kyrkor. Och nu under de 10 senaste åren har församlingen växt till 50 000 pers! Trots att kyrkorna har vart stängda! Jag blev grymt uppmuntrad av det! Gud kan verkligen göra mycket coola saker!

RSS 2.0